Utazás kategória: Külföldi utazás

Izraeli élménytúra 3 tengeren

  Kellemesen aktív kikapcsolódás, különleges helyszínen! 

Élménytúra Izraelben

2021. novemberben


Amennyiben 2021 őszén a szabályozások lehetővé teszik elutazunk Izraelbe hogy felfedezzünk egy csodálatos országot és egy különleges kultúrát.
A programtervezetet és a benne található célpontokat közös megegyezéssel megváltoztathatók, valamint kiegészíthetitők. Túravezetőink tapasztalatának köszönhetően igyekszünk elérni, hogy eseményeink a lehető legnagyobb élményt nyújtsák számotokra, és állandó tagjaivá váljatok kalandozásainknak!

 

Ebben a néhány napban átadjuk magunkat a látványnak, az érzéseknek és a kalandoknak.
   Falafel Est                       Timna Park.                              Eilat – Vörös -tenger
                      Red Canyon                             Kibutz
  Negev sivatag.                 Jeruzsálem                                 Holt-tenger
                                                                     Tel-Aviv
 
– – – – Szóljon ez a néhány nap Rólad, kapcsolj ki, pihenj, töltődj.


 • Lélegzetelállító tájak – kalandos túrák gyalog, teveháton, SUP deszkán vagy négykeréken, garantáltan utikönyvben nem található helyszínekre is eljutunk, helyi vezetőink segítségével. 
 •  sivatagi naplemente a homok dűnék tetejéről 
 •  Akinek szükséges SUP oktatás a kellemesen meleg 24-26 fokos Vörös-tengerben 
 • SUP és/vagy úszás szabadon élő delfinekkel
 •  a Vörös-tenger legszebb korallzátonyainak felfedezése (búvárkodás, snorkelling) fakultatív programként a világon egyedülálló víz alatti obszervatórium látogatása (szárazon)
 •  Eilat legtrendibb strandján, a Mosh beachen töltünk egy egész napot, aki szeretne SUP túra, SUP jóga ill. meditáció a vízen
 • Shopping o’clock !fakultatív program!  Eilatban számtalan bevásárlóközpont van,a legtöbb vámmentes boltokkal mint pl. Ice Mall, a Mall Hayam, a La Boulevard, a King Solomon’s sétány és még megannyi üzletközpont számtalan üzlete naplemente utáni program
 • Bringatúra a Timna Nemzeti Parkban, Salamon király “templománál” 
 • Gyalogtúra és piknik a Red Canyonban
 • Hazaérve lepjük meg családunkat egy tradicionális zsidó étel elkészítésével, fél napos izraeli gasztro workshop Ronittal – betekintés a zsidó gasztronómia alapjaiba
 •  lehetőségünk lesz egy igazi kibuc életébe is  bepillantani datolya v alpakka farm látogatás
 • Látogatás a Holt-tengerhez, lebegés a vízen, iszapozás, gyalogtúra Izrael legszebb sivatagi oázisában Ein Gediben (4km)
 • Napfelkelte és/vagy naplemente sivatagi piknikkel 

Timna Park 

Opcionális,extra kirándulás további 3 éjszaka: 

 
 • Jeruzsálem – hosszú és élménydús nap vár ránk, hihetetlen erővel hat ránk a történelem az óváros falain belül – kultúrák és vallások váltakozása sikátorról sikátorra, a világ egyik legrébben lakott településén (kr.e 4évezred) 3 világvallás legmeghatározóbb zarándokhelye, Sziklamecset, Siratófal, Szent Sír temploma 
 • Majdnem 6.000 évet ugrunk az időben és Tel-Aviv nyüzgő, fiatal városát fedezzük fel a csillogó felhőkarcolókkal, hangulatos és vibráló tengerparti sétányon visszamehetünk ismét az időbe, hogy a híres Jaffa óvárosában élvezzük a bárok és bisztrók színes kavalkádját, és az egyik hangulatos étteremben a izraeli konyha remekeiből kóstolgassunk.Nem utolsó sorban túránk harmadik vízében is megmártózhatunk, ez itt a Földközi – tenger

Természetesen a programokat variálhatjuk, bővíthetjük, szűkíthetjük, a lehetőség szinte végtelen.
 
Izrael természeti csodákban gazdag ország, útunk során próbálunk ragaszkodni a slow utazáshoz, azaz nem egyik helyről a másikra rohangálni, hogy kipipálhassuk a bakancslistánkon a helyszíneket, hanem jelen lenni és  megélni az egyes helyszínek rezgéseit. 
 
Ahogy ígértem kellemesen aktív néhány napra számítsatok sok-sok élménnyel és kalanddal és akinek ez nem elég, jöjjön velünk tovább, Tel-Aviv, Jeruzsálem és a Holt-tenger felfedezésére. 
 

Vörös-tenger, Eilat

 
– – -Azok a piszkos anyagiak: 
4 éjszakás all inclusive program esetén 600 € (szállás reggelivel + fakultatív programok (kivéve belépőjegyek)+ országon belüli utazás)

Az ár tartalmazza:
 • 4 éjszaka szállást a Vörös-tenger partján, nagyon jó  értékelésű, személyesen tesztelt, medencés resortban, 
 • 60 m2-es, 2 hálószobás, nappalis, erkélyes villákban, reggelivel, 
 • az izraeli utazások költségeit (autóval-busszal) 
 • a magyar nyelvű vezetést és helyi guideokat a fent említett programokat
 • Helyi idegenvezetőnk exkluzív helyekre enged betekintést
 • stand up paddle, evező bérlési költségeket
AZ ár  nem tartalmazza:
 • a repülőjegy árát 
 • a belépőket
 • a Timna Park bringatúráján a kerékpár bérlés díját. 
 • a reggelin kívüli étkezéseket
 • Utasbiztosítás

 

Ha még maradnál pihenni néhány napot, szívesen segítek a megszervezésében. 
A 7 éjszakás túra ára 1.100 € amely tartalmazza a fent részletezett programokat, Izraelen belüli utazás költségeit, belépődíjak nélkül. Ebben az esetben a visszautazás Tel-Avivból javasolt. Bővebb információért hívj vagy írj: 06 70 679 46 48 vagy info@balatonsup.hu
– – – – -Extra ajándék:
Ha részt vesztek a BalatonSUP túrán megajándékozunk benneteket egy meglepetés csomaggal valamint egész éves VIP tagsági kártyával, amivel minden eseményen, túrán, szervezett utazáson 5% kedvezménnyel tudtok részt venni, ha már részt vettél automatikusan jár a kedvezmény, ha már VIP tag vagy és hozol egy barátot, családtagot, akkor neki is jár az 5% kedvezmény.
 
            

 

Delfines supozásunk videóját itt  ,  itt tudjátok megnézni.
Novemberi útunkró készültl videók és fotók  itt és instagram oldalunkon
Infok rólam és a Balatonsupról ill további videók a Faceboookon . Illetve az Instagram-on.

– – – – Magamról.
Néhány évvel ezelőtt egy külföldi utazás során találkoztam a SUP sporttal és azonnal tudtam, hogy nem egynyári kaland lesz a miénk. Azóta sok minden történt, szinte 180°-os fordulatot vett az életem és ennek köszönhetően találtam rá a SUP-ra. Hihetetlenül feltölt és megnyugtat a víz és az evezés, a természet és csend. Társaságban vagy egyedül, folyón, tengeren, tavon, óceánon…nem válogatok, a deszkám lehetőség szerint mindig nálam van és ha evezésre alkalmas helyen találom magam, máris elkap a hév, hogy vízre szálljak. 
Tavaly egy barátnőmmel körbeeveztük a Balatont, ami óriási élmény volt, megjártam többek között Szlovénia és Olaszország tavait, eveztem a Holt-tengeren, a Vörös-tengeren, a Jón-, a Karib-tengeren. Az Atlanti-óceánon,  Portugáliában, ahol nemzetközi SUP oktatói képesítést szereztem az elismert SUP és Surf szervezetnél az ASI-nál (Academy of Surf Instructor) itt ismerkedtem 3 csodálatos emberrel, akikkel együtt 2019.márciusában Izraelben megalapítottuk a SUPPYNESS közösséget, egyikük Hadar, akivel együtt szervezzük az izraeli túránkat. 
2018 óta nyáron a Balatonon, Alsóörsön oktatok és vezetek túrákat BalatonSUP néven az a Balatoni Yach Club 1912-nél, tavasszal és ősszel Győrben és környékén valamint az orsághatáron innen és túl több, fél- vagy többnapos utazásokat szervezünk társaim segítségével.  
Bátran és büszkén kijelentem, hogy mióta a deszkám a vízen és én rajta állva evezek az életem megváltozott.
Szeretettel várunk!             
Kráz Edina és Hadar Gat (SUPCruise és WhatSUP Red Sea, Eilat) a SUPPYNESS közösség alapítói 
A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja

 

Köszönjük, hogy részt veszel a BalatonSUP eseményen ! 
Ha jól érezted magad oszd meg élményeidet barátaiddal is és gyertek el egy követekező túrára/táborba is !

 

Info: https://www.suptravel.hu

 

Mobil: 06 70 679 46 48 
Kráz Edina


        
        
      

Holt-Körös SUP- és cooltúra

Holt-Körös SUP és CoolTúra

 

2021.május 6-9.

A hosszú tél után 2021 tavaszán visszatérünk Szarvasra, hogy bejárjuk a Holt-Körös vadregényes zúgait, az üde és friss lombot bontott fák alatt.

Pihenjünk egyet a csendes vízparti házunkban és feltöltődjünk a természet erejével valamint Czantleiter Emese jógaoktatónkkal, aki nem mellesleg végzett védikus papnő.

Néhány érdekes info Szarvasról:

 • Szarvason található a történelmi Magyarország közepe, melyet a vízről könnyedén megközelíthetünk
 • Hazánk 5. legnagyobb állóvize, Európa egyik leghosszabb holtága közel 30 km, ez a Szarvas-Békésszentandrási Holt Körös
 • A vízben megtalálható mocsárciprusok fotójával bizonyára találkoztál már, most élőben is megnézzük, úgy ahogy senki más, beevezünk a vízi erdőbe és közelről szemlélhetjük ezt a különleges fenyőfélét valamint gróf Bolza Pál kastélyát akinek a szarvasi arborétumot és a mocsárciprusok telepítését köszönhetjük.
 • A Kákafoki holtágon a Magyarországon egyedülálló Anna ligeti vízi tanösvényen is végigmegyünk sup deszkán
 • Szarvason nem csak fantasztikus arborétum, hanem a közvetlen szomszédságában a Mini Magyarország park is megtalálható
 • A holtágat a szivornyától a duzzasztóig lehet vízen bejárni, Mangol zúg, Nyúl zúg, Szappanos zúg, Motyó zúg, ha érdekel elmesélem honnan kapták neveket .
 • A Holt-Körös partján, mesés környezetben található hazánk egyetlen állandó vízi színpada, ami színvonalas koncerteknek és előadásoknak ad otthont közel 10 éve
 • Szarvas mellett, Békésszentandráson található a híres Szent András sörfőzde .Többször is teszteltük a magas gyümölcstartalmú áfonyából, málnából és meggyből készült sörkülönlegességeiket

A fenti infók is elegendőek lennének a tartalmas 4 nap eltöltésére az Alföldön, de még hozzáteszem, hogy a szállásunk egy vízparti házban lesz, jacuzzival és szaunával kizárólag a túra résztvevőinek fenntartva. Igény szerint reggel indíthatunk vízparti jógával, majd az egészséges Hester’s life granolákkal, zabpehellyel és Bridge Bio magtejekkel, gyümölcsökkel töltjük fel az energiakészletünket az egész napos kirándulásra. Vízről közelítjük meg Szarvas látnivalóit és az ebédünket is egy általunk szimpatikusnak vélt helyen fogyasztjuk el. A fakultatív programokról ott helyben döntünk, egy általunk kiválasztott este bbq vagy bográcsozás a kertben.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, jelentkezz minél előbb, mert a létszámot 8 főben maximalizáltuk.
A házról:  14+4 fős különálló, jól felszerelt, modern, igényes berendezésű ház a Holt-Körös partján
A kertben medence, szauna, jacuzzi, pihenő bútorok, saját stég, BBQ és bográcsozó hely is van.
A ház: 2 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas  és 1 db 3 ágyas szoba van az emeleten és a földszinten, a magasföldszinten tágas nappali, konyha, étkező egy légtérben.

A szállás ára: 30.000 Ft/fő

A túra díjazása: 39.000 Ft/fő saját deszkával és 45.000 Ft SUP deszka, evező, leash és mentőmellény bérléssel.

Utazás: egyénileg saját autóval vagy tömegközlekedéssel Bp-ről 2 óra vagy a BalatonSUP busszal

Jelentkezés: hello@suptravel.hu  Telefon: 06 70 679 4648 Kráz Edina nemzetközi vizsgával rendelkező SUP oktató

A foglalásodat abban az esetben véglegesítjük, ha a túra díjának 50%- t átutalod vagy SZÉP kártyával befizeted. A túra fennmaradó összegét és a szállás díját utazás előtt legkésőbb 1 hónappal kérlek rendezd.

Lemondás: amennyiben a járványügyi helyzet az utazást nem teszi lehetővé, a részvételi díjad 100%-át visszakapod!

Egyéb esetben:
Utazás előtt 60 nappal 100%, 59-30 nap: 50%, 30-14 nap 25%, 14 napon belüli lemondásnál elveszíted a befizetett előleget.

Szlovénia SUP Szlovénia SUP

Retro SUP tábor Szlovéniában – Bohinji – tó

Retro SUP tábor Szlovéniában

Bohinji – tó

4 nap/3éjszaka

 

Nosztalgiáznál a régi tábori élményekről ? Ez már nem álom, gyere velünk egy hamisítatlan ifjúsági szállásra, az élmények sem maradnak el, lesz számháború, tábortűz, reggeli torna, SUP a Bohinji-tavon, akár rafting a Socán, gyalogtúra a Savica vízeséshez, bledi krémes kóstolás és élményevezés, soroljam még ? 4 nap, vissza az időben, vedd elő a régi trenyód meg a Tisza cipőd, dobj be pár pólót és indulhatunk is. Parízeres szenyó, Jaffa szörp az útra. cső #otttali
Érdeklődj a részletekről !

Kráz Edina vagyok aki még nem ismer és én leszek az élményfelelős a a szloveniai túránkon! 

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy részt vesztek az 3. szlovén és az első Retro túránkon. 

1.nap

Szombaton reggel indulás Győrből és/vagy Balatonról🚌, útközben rövid megálló az M7-en, integetünk👐a Balcsinak és dél körül már Ljubljanában 🇸🇮 kávézhatunk a Ljubljanica parjtán. 

A terv az, hogy sétálunk egyet a belvárosban, kis pihenés a folyóparton, (ebéd, kávé🍩☕️) majd tovább indulunk, hogy elfoglaljuk a szállásunkat a Bohinji-tó partján. Este gyalogosan fedezzük fel a környéket, kandalló előtt borozgatunk, megbeszeljuk a következő napok terveit. 

2 nap: reggeli torna 😂 és reggeli után Bled felé vesszük az irányt, ahol a híres Vintgar-szurdoknál teszünk egy gyalogtúrát, csodálatos vízesések között àmuldozunk a természet szépségén. 

Ezután nem maradhat ki Szlovénia legjellegzetesebb szimbóluma, Bledi-tó sem, a szloveniai kirándulásból. A tó közepén található kis sziget, Sveti Stepan, itt egész biztos, hogy kikötünk és felszökkenünk a 99 lépcsőfokon. Ugyanis ide már supon érkezünk.

Hazafelé egy csárdában vacsorázunk. 

 1. Nap 

Délelőtt attól függően, hogy mennyire lesz párás az idő vízre szállunk a kristálytiszta Bohinji  tavon vagy míg felszáll a pára tehetünk egy gyalogtúrát a közeli vízeséshez, majd visszaerkezve a szállástól indulva sup túra a bohinji tavon. 

Este Éhezők viadala kicsit lightosabban,  számháború az erdőben. 

Aki szeretne raftingolni ezen a napon teheti meg felár ellenében – előfoglalás szükséges!

 1. Nap

Reggeli után összekészítjük a csomagjainkat és a szállást elhagyva megkezdjük az utolsó napunk programjait. 

Felvonózunk a Vogel síparadicsom felső állomásához ahonnét az egész tavat és a környező hegyek látványát élvezhetjük akár egy pohár sör mellett. Aki szeretnek csatlakozhat egy rövidebb gyalogtúrához a hegyen. 

Kb. délután 2-3 óra környéken hazaindulunk, várható érkezés este 8-9.  

Ha vkinek bármi ötlete lenne csak szóljon, a tervek változtathatóak nincsen kőbe vésve semmi! 

Ha bármi kérdés, kérés felmerül hívjatok, írjatok.

Hallstatt SUP expedíció

4 nap a Salzkammerguti tóvidéken, SUP túra Európa legromantikusabb kisvárosában

Hallstattba hívlak, akkor amikor már minden virágzik, beköszönt a nyár és a kellemes hegyi levegőt élvezhetjük
Amikor túl leszünk talán életünk legnehezebb időszakán, kilábalunk a bizonytalanságból és egy új szebb jövőben ébredünk, na akkor megyünk el egy mesés helyszínre, Hallstattba.
Jelentkezz aktív SUP és élménytúránkra már most.
Már többször jártunk itt mondhatom, hogy meggyőzött! 👌
A szállás szuper volt, Hallstatt pedig még élvezhetőbb a vízről, így ugyanis a tömeget kikerülve egyből a meseszerű városka közepén köthetünk ki.
Szállásunk a hallstatti tó partján helyezkedik el, 4 hálószobás szaunás új építésű minden igényt kielégítő luxusházban.
Elhelyezés: 2 ágyas külön fürdőszobás szobákbanCsak akkor jelentkezz, ha
– elfogadod, hogy május végén a hegyekben nem biztos hogy 20 fok es szikrázó napsütés van, de nem kizárt!
emiatt megfelelő meleg öltözet supozaskor elengedhetetlen (wetsuit/neopren)
– vállalod a programváltozást (unatkozni nem fogunk!)
– szereted a jó és vidám társaságot
– fitt vagy egy fél napos túrázáshoz, vízen v gyalogosan
– programjaink a teljesség igénye nélkül:
salzburgi városnézés, hallstatti sóbánya, Dachstein 5 Fingers kilátó, Wolfgangsee, Bad Ischl (Sissi, Isler), stb.A létszám limitált!
Kiscsoporttal indulunk max 8 fo jelentkezesét várom!Én ott leszek, jöttök?
Részletes programleírás

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat