• 2024.05.30.
  • 10

5 nap, 5 tó 3 ország SUP expedíció

Road trip 3 országon át az életreszóló élményekért

2024.május 30-június 3.

Idén május végén indulunk újra a varázslatos 5 tó túránkra, ahol  igazán mély vízbe mártjuk az evezőinket – átvitt értelemben és szó szerint is. Már nagyon sokadik alkalommal látogatunk el ezekre a helyekre, viszont most már a negyedik alkalommal hoztuk össze ezeket a túrahelyszíneket egy utazásra.

Megrendezzük a 4. bakancslista SUP expedíciónkat – olyan tavakat látogatunk végig, ami minden természetet és supolást kedvelő ember listáján szerepel.

 

  • Wörthi tó
  • Bohinji tó
  • Bledi tó
  • Most na Soci – Isonzó vízgyűjtője
  • Predil tó
  • +1 meglepetés

5 napba még kirándulások is beleférnek, bringán vagy gyalogosan fogjuk jobban megismerni az adott környéket, ahol a folyók és tavak mellett csodálatos vízesés, szurdok vagy kilátó van.

Nem feledkezünk meg a helyi gasztronómiáról is, próbálunk minden országban a helyre jellemező, szezonális ételeket fogyasztani.

Szállásunk Bohinjban és Bovecben lesz – mindegyik elbűvölő szlovén település 2000m-es hegyekkel körülvéve, ezzel egy egészen páratlan panorámát nyújtva 360 fokban, bármerre nézünk,

Itt fantasztikus látvány fogad már minket ébredéskor is. Akit korán kidob az ágy, akár a napfelkeltét is végignézheti, akár deszkáról akár a szoba ablakából 🙂

Fantasztikus hegyi tavak és települések 5 nap alatt, 3 országban és minimum 5 tavon fogunk supozni.

Mellette kipróbálhatod a raftingot, a zipline-t, elmegyünk túrázni az erdőbe, isteni helyi ételeket kóstolunk.
5 nap alatt annyi élmény ér minket, hogy még 15 nap múlva is széles mosollyal a fejünkön közlekedünk, ha bevillan egy-egy emlékkép.

Az életet talán könnyedebben fogjuk venni, mert lesz mihez visszanyúlni a nehéz napokon !
Használd ki a tavasz, reményeink szerint a kezdődő nyár meleg napsugarait és gyere velünk. Egy dolog biztos, valódi élménycunamira kell felkészülnöd.

Van supos bakancslistád ? Ezek a helyek biztosan szerepelnek rajta.
Az időjárás nyárias lesz még a hegyekben is, szóval ne habozz és gyere velünk Ausztrián🇦🇹 át Olaszországba🇮🇹 , majd Szlovéniába🇸🇰, ahol a legtöbb időt fogjuk tölteni.

1. nap Ausztria
Wörthi tó 🏞

2. nap Olaszország
Lago del Predil 🏞
+1 meglepetés🏞

3. nap Szlovénia
Bovec
Soca – vadvízi evezés és kevésbé vadvízen SUP🏞(kérésre)
Vízesés túra

4.nap
meglepetés sup majd 🏞
Bohinji tó🏞

5.nap
Bledi tó🏞
Vintgar szurdok

Szállásunk 2 éjszaka Bovecben, 2éjszaka Bohinji tó partján lesz.

Részvételi díj:  300 eur/fő

szállás 4 éjszaka – apartmanban – 2 ágyas szobákban –  4 reggeli, 1x vacsora, 1x welcome drink

Szállás: 250eur/fő

SUP felszerelés és szállítás, programszervezés az árban

Programok sorrendje és az útiterv változhat de az 5 tó és 3 ország garantált, amennyiben utazási korlátozásokat nem vezetnek be.

Utazás egyénileg vagy telekocsival összeszervezzük.

További információt szeretnél ? Írj !

hello@suptravel.hu

Tudtad ezt Bledről?

Szlovénia legjellegzetesebb szimbóluma a kis sziget templommal a tó közepén, itt egész biztos, hogy kikötünk és felszökkenünk a 99 lépcsőfokon. Boldogasszony templomnál a tó közepén és itt egy kis történet, hogy miért halljuk szinte egész nap a harangszót amikor Bledben vagyunk:Az úgynevezett „kívánság harangját” 1534-ben öntötte Franziskus Patavinus, Padovaban, Olaszországban. A legenda szerint abban az időben egy fiatal, megvígasztalhatatlan özvegy élt a Bledi kastélyban. A férjét banditák ölték meg, és a tóba dobták, így összegyűjtötte az összes ezüstjét és aranyát, és harangot csináltatott a sziget kápolnájához. A harang azonban soha nem érkezett oda, mivel egy erős vihar elsüllyesztette a szállítóhajót. Azt mondják, hogy ma is, tiszta éjszakákon, a mélységből lehet hallani a harangozását. A kétségbeesett özvegy ezt a balesetet követően eladta minden vagyonát és elment egy római kolostorba. Halála után a pápa új harangot szentelt fel és Bled-szigetre küldte. Aki a harangot megkongatja, annak a „tó hölgye” egy kívánságát teljesíti.

Linkek

Galéria

Érdekes? Kapcsolódjunk!

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat