Utazás kategória: Belföldi programok

SUP & Soul – egy egész nap

Hiszünk a szívből jövő nevetésben, a felnőttkorunkban is megmaradt gyermeki kíváncsiságunkban és játékosságban, mert tudjuk, hogy ezek nagyon fontosak a mentalis egészségünk megőrzésében, éppen ezért kitaláltuk, hogy ebben a nehéz időszakban ami már túlságosan hosszúra nőtt, elviszünk egy egész napra, amikor kiszabadulhatsz a természetbe, olyan dolgokat csinálunk egész nap, amit esetleg már nagyon régen tettél meg, talán még a gyermekkorodban.

Az egész napot megtöltjük örömmel és jókedvvel.
Játszunk, túrázunk, tábortűz mellett beszélgetünk, nevetünk nagyokat és persze SUPon is eltöltünk pár órát, hogy felfedezzük a rejtett vizi világot.

Lehetőség lesz SUP jógára, meditációra, amit Czantleitner Emese, imádott jógaoktatóm vezetésével végezhetünk, akihez közel 10 éve járok már jógázni és feltöltődni, nem mellesleg 20 éve képzett jógaoktató és 2020 óta már védikus bölcsész is, jelenleg is folytatja tanulmányait, most a táplálkozástudományokban merül el.

Gyógynövény ismereti sétára indulunk és megtudjuk mire használhatjuk őket a hétköznapokban. Ezen a programon vezetőnk Dr. Gond-Bertóki Regina, aki a gyógynövény tudományok doktora, emellett természetgyógyász, fitoterapeuta és reflexológus is, azaz egy valódi SUPerWoman, akárcsak Te!

A SUPos programot a BalatonSUP megálmodója, azaz én, Kráz Edina nemzetközi ASI SUP oktató vezetem. Néhány évvel ezelőtt a SUP teljesen megváltoztatta az életem.
Sok ezer vizi kilométerrel a hátam mögött és még remélem sokkal többel előttem, már több száz emberrel sikerült a supozást megszerettetnem.
Eddig még nem próbáltad ezt a fantasztikus szabadidős tevékenységet , vagy már te is hasonló nagy rajongója vagy a sportnak? Megteszek mindent, hogy egy SUPer emlékkel gazdagodj.

Egyszerűen csak engedd meg magadnak a jót, hidd el könnyebben fogod kezelni a nehézségeket, ha olykor beiktatsz egy hasonló programot a naptáradba. Te is megérdemled, hogy ezen a napon csak magaddal foglalkozz !
Most hagyd a gyermeket/párodat vagy a kutyát/macskát másra és pattanj fel velünk a SUP deszkára.

Az egész napos program alatt gyümölcs és zöldség, gyógytea és ásványvíz, limonádé korlátlan mennyiségben fogyasztható.

Ebédünkért kicsit meg kell dolgozni, ugyanis a Kalóz Strandbisztróig kell eveznünk, Fövenyesre 😉

A SUPer napunk méltó lezárásaként és a program befejező részeként a napementét a vízről, a Balaton legszebb pontjáról nézzük végig,

Részvételi díj: 19.900 Ft, amit akár SZÉP Kártyával is fizethetsz

A részvételi díjadból, 10%-ot arra fordítunk, hogy lehetőséget adunk egy nőtársunknak, Anyukának, aki szerényebb körülmények között él és nem engedheti meg magának ezt a programot de nagy szüksége lenne rá.
Ha ismersz valakit, akit szívesen ajánlanál, kérlek jelentkezéseddel együtt add meg a nevét. Ha több ajánlat érkezik, akkor nyilvános sorsoláson dől el, hogy ki lesz a szerencsés résztvevő.

A részvételi díj tartalmazza az eszközök bérlését (SUP deszka, evező, leash, mentőmellény, vízhatlan zsák), az étel és ital fogyasztást kivéve Kalóz Strandbisztró, a szárazföldi és/vagy SUPjóga és a gyógynövényséta díját.
Fotókat és videókat az eseményről.

SUPos tudás nem feltétel de az úszástudás igen. Az evezési táv  8-10km, kb. 2 óra.

Nem szükséges előzetes tapasztalat, megtanítunk mindenre amit a vízen tudnod kell és biztosítunk minden szükséges felszerelést a túráink során.

Ebben a helyzetben sajnos muszáj feltételhez kell kötnünk a részvételt, ami egyelőre a következő(amennyiben változások lesznek addig, szívesen enyhítünk a feltételeken):

– 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy
– oltási igazolvány vagy
– igazolás, hogy átestél a covid-19-en

Várunk szeretettel élet SUPos oldalán!

Rábca SUPtúra

SUPkalandok a Rábcán

Gondoltad volna, hogy egy rövid autóútra laksz a vadontól? Na jó, nem a hagyományos értelemben vett vadonról van most szó, de egy igazán vadregényes, érintetlen folyómederről, ahova akár hétköznapi munka után is érdemes 1-2 órára kimenni egy testet-lelket felfrissítő supozásra.

A Rábca ezen szakasza egyáltalán nem gyors folyású, ezért teljesen biztonságos az árral szemben evezni. Buja, zöld természet, madárcsicsergés, virágzó vizitökök között kényelmes evezéssel is 5-6km távot teszünk meg kb. 2 óra alatt. Akár kezdő SUPosoknak is ajánlom ezt a túrát. Az úszástudás mindig alapfeltétel.

Szerencsés esetben nem csak a madárvilágot – gémet, vadkacsát és hattyút figyelhetünk meg testközelből de akár hódokkal vagy nutriával is találkozhatunk.

Olyan helyekre juthatunk el SUPon, amit csak a vízről tudunk megközelíteni, emiatt miatt akár minden túra egyedi és megismételhetetlen tájjal kápráztat el minket.

Ez egy igazi 2 órás mentális terápia és kiváló alacsony intenzitású edzés is, ami remek kiegészítője lehet, a magas intenzitású edzéseid után, között, viszont, ha nem sportolsz rendszeresen, akkor is bírni fogod. Sőt! Felhívom a figyelmedet, hogy akár függőséget is okozhat. Soha rosszabb addikciót !

Amennyiben saját felszereléssel érkezel a túra díja 1.950 Ft,

Felszereléssel:SUP deszka, evező, mentőmellény, leash bérlés és a túra együttesen 6.450 Ft

 

 

Kedves SUPtúrázók ! 

Összegyűjtöttem néhány hasznos infot ami egy-egy túránál felmerülhet kérdésként. 

Mit hozzatok magatokkal:

– törölköző

– száraz ruha/váltóruha 

– amennyiben szükséges vízisport cipő vagy egy barmilyen sportcipő, ha az idő hűvösebb lenne, egyébként mezítláb vagyunk a deszkán

– naptej, napvédelem, érzékeny bőrűek UV szűrős ruházat, kalap, sapka, napszemüveg(ha lehet nyakbaakasztható vagy surfzsinórral)

– folyadék 

– keksz,csoki, müzliszelet, energiaszelet, gyümölcs, stb. 

Javasolt öltözet: könnyű, sportos, réteges, (nyárias idő esetén ne felejtsétek el a fürdőruhát sem!) felkészülve az időjárás változásokra, szél, erős nap, hűvös szél, stb. 

Ha hűvösebb az idő vagy tudod magadról, hogy fázós vagy akkor öltözz rétegesen de egy hosszú ujjú technikai felső és a mentőmellény elég szokott lenni. Ha van neoprén ruhád azt felveheted, de ha csak nem túl hűvös az idő nem javaslom mert nagyon izzasztó tud lenni. 

Amit mi adunk:

 • magas minőségű SUP deszka és evező
 • mentőmellény
 • leash (surfpóráz)
 • hasznos tippek a túrázás alatt
 • oktatás, ha első alkalommal jönnél
 • túravezetés
 • alkalmanként frissítő
 • életed SUPos fotója

Mentőmellény az általam bérelt deszkákhoz jár, ha a túrán saját deszkával veszel részt és még nincs mentőmellényed, természetesen biztosítok számodra is, de kérlek jelezd előre. 

Szigetközi SUP túra

Alig várom már, hogy újra eljöjjön az idő egy igazi  vadregényes kalandhoz a Szigetközben.
Ezúttal rajtad áll, hogy kétnapos, ott alvós Szigetköz SUP túrára vagy 1-1 napra csatlakozol hozzánk. Bármelyiket is választod fantasztikus élményben lesz részed!
Már több alkalommal teszteltük ezt a tájegységet és minden túlzás nélkül állítom, hogy nem lehet betelni a látvánnyal, a természet esszenciája ami vár ott ránk. Tele negatív töltésű ionokkal, friss levegővel, madárcsicsergéssel, amitől boldognak és felszabadultnak érezhetjük magunkat.Görgess le a galériához további fotókért !
Együtt vágunk neki egy olyan ámulatba ejtően vadregényes vidéknek amit még álmodban sem gondoltál. Nem mondom, hogy csak csorogni fogunk, kell az erőnlét de a jóért érdemes megdolgozni.
“Felülünk” a folyóra Dunakilitinél. Evezünk sodrással szemben (nem is keveset), megküzdünk az örvényekkel, meglovagoljuk a zúgókat,felcipeljük a deszkát az átemelésen, szűk járatokon és eldugott ágakon evezünk és közben nevetve élvezzük a természet háborítatlan játszóterét.
2 napos, hétvégi túrára gondoltunk, de természetesen egy napos részvétel is lehetséges.
Mindkét nap kb. 11km-t, 4órát evezünk, könnyű evezéssel és kisebb frissítő szünetekkel, a túrát emiatt inkább csak haladóknak ajánlunk!
(haladó nem egyenlő a profival ! ha már próbáltad az állva evezést ésúgy érzed bírni fogod, szeretettel várunk)
A jó úszástudás viszont alapfeltétel.
A túra után a kiszállási ponton lévő étteremben pótoljuk a leevezett kalóriákat és koccintunk az élményeinkre!
( A részvételi díj nem tartalmazza az étkezés költségét)
Az 1napos túra észvételi díja:
Saját deszkával: 4.500ft/fő
Deszkabérlés esetén: 13.500ft /fő (az ár a deszkabérlést és a részvételt is tartalmazza)
A 2 napos túra részvételi díja:
Saját deszkával:8.000ft/fő
Deszkabérlés esetén: 25.000ft/fő (az ár a deszkabérlést és a részvételt is tartalmazza)
Ha valaki a 2 napos túrára nevez be, remek szállásokat foglalhat magának a közeli kempingekben
Start: 11órakor Dunakilitirőlhttps://cooltix.hu/event/VadregenyesSzigetkozSupTura-606ebf559ed2da54270afe83
-mindkettő napon, szombat és vasárnap is innen indulunk, ugyanabban az időben.
Alkalmatlan időjárás esetén a túra elmarad,a befizetett összeget egy következő túrán beválthatjátok vagy visszafizetjük.
Jelentkezz mielőbb, nehogy lemaradj a tavasz egyik legkalandosabb vizitúrájáról:
hello@suptravel.hu
A programon csak a 18.életévét betöltött személyek vehetnek részt és mindenki csak saját felelősségére.
Várunk szeretettel!
BalatonSUP és a SUPZone Csapata

Holt-Körös SUP- és cooltúra

Holt-Körös SUP és CoolTúra

 

2021.május 6-9.

A hosszú tél után 2021 tavaszán visszatérünk Szarvasra, hogy bejárjuk a Holt-Körös vadregényes zúgait, az üde és friss lombot bontott fák alatt.

Pihenjünk egyet a csendes vízparti házunkban és feltöltődjünk a természet erejével valamint Czantleiter Emese jógaoktatónkkal, aki nem mellesleg végzett védikus papnő.

Néhány érdekes info Szarvasról:

 • Szarvason található a történelmi Magyarország közepe, melyet a vízről könnyedén megközelíthetünk
 • Hazánk 5. legnagyobb állóvize, Európa egyik leghosszabb holtága közel 30 km, ez a Szarvas-Békésszentandrási Holt Körös
 • A vízben megtalálható mocsárciprusok fotójával bizonyára találkoztál már, most élőben is megnézzük, úgy ahogy senki más, beevezünk a vízi erdőbe és közelről szemlélhetjük ezt a különleges fenyőfélét valamint gróf Bolza Pál kastélyát akinek a szarvasi arborétumot és a mocsárciprusok telepítését köszönhetjük.
 • A Kákafoki holtágon a Magyarországon egyedülálló Anna ligeti vízi tanösvényen is végigmegyünk sup deszkán
 • Szarvason nem csak fantasztikus arborétum, hanem a közvetlen szomszédságában a Mini Magyarország park is megtalálható
 • A holtágat a szivornyától a duzzasztóig lehet vízen bejárni, Mangol zúg, Nyúl zúg, Szappanos zúg, Motyó zúg, ha érdekel elmesélem honnan kapták neveket .
 • A Holt-Körös partján, mesés környezetben található hazánk egyetlen állandó vízi színpada, ami színvonalas koncerteknek és előadásoknak ad otthont közel 10 éve
 • Szarvas mellett, Békésszentandráson található a híres Szent András sörfőzde .Többször is teszteltük a magas gyümölcstartalmú áfonyából, málnából és meggyből készült sörkülönlegességeiket

A fenti infók is elegendőek lennének a tartalmas 4 nap eltöltésére az Alföldön, de még hozzáteszem, hogy a szállásunk egy vízparti házban lesz, jacuzzival és szaunával kizárólag a túra résztvevőinek fenntartva. Igény szerint reggel indíthatunk vízparti jógával, majd az egészséges Hester’s life granolákkal, zabpehellyel és Bridge Bio magtejekkel, gyümölcsökkel töltjük fel az energiakészletünket az egész napos kirándulásra. Vízről közelítjük meg Szarvas látnivalóit és az ebédünket is egy általunk szimpatikusnak vélt helyen fogyasztjuk el. A fakultatív programokról ott helyben döntünk, egy általunk kiválasztott este bbq vagy bográcsozás a kertben.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, jelentkezz minél előbb, mert a létszámot 8 főben maximalizáltuk.
A házról:  14+4 fős különálló, jól felszerelt, modern, igényes berendezésű ház a Holt-Körös partján
A kertben medence, szauna, jacuzzi, pihenő bútorok, saját stég, BBQ és bográcsozó hely is van.
A ház: 2 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas  és 1 db 3 ágyas szoba van az emeleten és a földszinten, a magasföldszinten tágas nappali, konyha, étkező egy légtérben.

A szállás ára: 30.000 Ft/fő

A túra díjazása: 39.000 Ft/fő saját deszkával és 45.000 Ft SUP deszka, evező, leash és mentőmellény bérléssel.

Utazás: egyénileg saját autóval vagy tömegközlekedéssel Bp-ről 2 óra vagy a BalatonSUP busszal

Jelentkezés: hello@suptravel.hu  Telefon: 06 70 679 4648 Kráz Edina nemzetközi vizsgával rendelkező SUP oktató

A foglalásodat abban az esetben véglegesítjük, ha a túra díjának 50%- t átutalod vagy SZÉP kártyával befizeted. A túra fennmaradó összegét és a szállás díját utazás előtt legkésőbb 1 hónappal kérlek rendezd.

Lemondás: amennyiben a járványügyi helyzet az utazást nem teszi lehetővé, a részvételi díjad 100%-át visszakapod!

Egyéb esetben:
Utazás előtt 60 nappal 100%, 59-30 nap: 50%, 30-14 nap 25%, 14 napon belüli lemondásnál elveszíted a befizetett előleget.

SUPerwomen elvonulás a Balatonon

Sorrendben a 6. SUP-Jóga Glam táborunkat szervezzük. A májusi helyek pillanatok alatt elfogytak!
Itt a helyed, ha jó társaságra és szuper programokra vágysz. Az elmúlt hónapok nehezebbek voltak mindenki számára(homeoffice, homesuli a gyerekekkel, kijárási korlátozás,stb) felejtsük el néhány napra, eljött az idő, hogy Te most csak lazíts és mi minden másról gondoskodunk.
Imádsz SUPozni, jógázni vagy akár mindkettőt ?
Szereted a szép helyeket?
Szívből ajánljuk az Alsóörsre szervezett sup-jóga-gasztro vakációnkat!
Itt egy percig sem fogsz unatkozni!
Hacsak nem szeretnél…mert akkor békén hagyunk 😉
Teljesen kezdők is jelentkezhetnek, nekik egy ingyenes SUP Basic oktatás is a csomag részét képezi.
⭐️Balaton
⭐️privát medencés villa
⭐️szabadság🐬
⭐️ jókedv🤹🏻‍♀️🤹🏻‍♂️
⭐️testi-lelki feltöltődés 🏄🏻‍♀️🏄🏻‍♂️🚴🏼‍♀️🚴🏻‍♂️🧘‍♂️🧘🏻‍♀️
Kiscsoportos max 8 fős tábor, gyalogtúra-erdőfürdő, naponta SUP túra, jóga vízen és szárazföldön, hangtálazás és sok-sok tartalmas beszélgetés
Maximális létszám 8 fő
Szállás:3 szobás felszerelt villa és egy különálló vendégház gyönyörű kerttel, medencével, tágas terekkel, napos teraszokkal és árnyékos BBQ sarokkal
Ezalkalommal a vendég jógaoktatónk Czantleiter Emese lesz, aki jógapszichoterapeuta, életmód tanácsadó és többek között a jóga különböző területein Hatha, Vinyasa és Kundalini ágazatban is otthon érzi magát. Frissen végzett védikus bölcsész.
Légzőgyakolratokat tanulhatunk tőle, hangtálas meditációval simogatja lelkünket és nem mellesleg nagyon jó humora van, imádja a zs kategóriás horrorfilmeket és tudatos környezetvédő.
Különleges és speciális jóga órára a Balaton lágy hullámain, a villa kertjében vagy akár szabadtéren is sor kerülhet.
További információ és fotók az eseményekről és a villáról:

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat