Utazás kategória: Belföldi programok

Gemenc – a táj amit látnod kell

A vidék a Duna-Dráva Nemzeti Park része, és 1977 óta természetvédelmi terület. A Gemenci erdő és a hozzá tartozó természetvédelmi körzet egész Európában egyedülálló, mivel nincs máshol ekkora természetes ártérrel rendelkező térség. Árvízidőszakban több mint 180 négyzetkilométeres területet önt el a Duna és a Sió

GEMENCI ERDŐ SUPON
Szüret és szarvasbőgés 🍇🦌

Ártéri SUP túra Szekszárd és Baja
környékén

SUP túrázunk az érintetlen és vadregényes Holt-Sión, a Gemenci ártérben, a szálkai tavon és egy jó bajai halászléért átkelünk a Dunán is.
 
Nem átlagos módon látogatjuk meg a szekszárdi pincéket, hanem egy Defender fedélzetén.
Szállásunkon privát szauna és jacuzzi vár, hogy a csillagos ég alatt lazuljunk.
Grillterasz és saját borospince is a rendelkezésünkre áll -igaz a borospincét nekünk kell feltölteni 🙂🍷🍇
Egy igazi sváb parasztház nyújt szállást nekünk, amit a múlt évben újítottak fel és minden igényt kielégítő külön bejáratú 2 ágyas szobákkal és hozzá tartozó fürdőszobával vár minket egy aprócska faluban.
Az idei pünkösdi hétvégét ebben a házban töltöttük, érdemes megnézni a fotóinkat a túráról.
Igazán emlékezetes és gyönyörű hétvégénk volt.
              
A túra 4napos programmal, 3 éjszaka szállással, reggelivel, eszközbérléssel, túravezetéssel, jeepes pincelátogatással és a 3 sup túrával, szervezéssel együtt 99.000 Ft/fő
Aktív napokra, sok élményre, hangos nevetésekre, új barátságokra, felejthetetlen pillanatokra és élményekkel teli hosszú hétvégére készülj fel.
Az ár nem tartalmazza az útiköltséget, a belépők díját és a további étkezés költségeit
Érdeklődj: Kráz Edina ASI sup oktató
06 70 679 46 48
www.suptravel.hu
Részletes leírás:

 

Rábca SUPtúra

SUPkalandok a Rábcán

Gondoltad volna, hogy egy rövid autóútra laksz a vadontól? Na jó, nem a hagyományos értelemben vett vadonról van most szó, de egy igazán vadregényes, érintetlen folyómederről, ahova akár hétköznapi munka után is érdemes 1-2 órára kimenni egy testet-lelket felfrissítő supozásra.

A Rábca ezen szakasza egyáltalán nem gyors folyású, ezért teljesen biztonságos az árral szemben evezni. Buja, zöld természet, madárcsicsergés, virágzó vizitökök között kényelmes evezéssel is 5-6km távot teszünk meg kb. 2 óra alatt. Akár kezdő SUPosoknak is ajánlom ezt a túrát. Az úszástudás mindig alapfeltétel.

Szerencsés esetben nem csak a madárvilágot – gémet, vadkacsát és hattyút figyelhetünk meg testközelből de akár hódokkal vagy nutriával is találkozhatunk.

Olyan helyekre juthatunk el SUPon, amit csak a vízről tudunk megközelíteni, emiatt miatt akár minden túra egyedi és megismételhetetlen tájjal kápráztat el minket.

Ez egy igazi 2 órás mentális terápia és kiváló alacsony intenzitású edzés is, ami remek kiegészítője lehet, a magas intenzitású edzéseid után, között, viszont, ha nem sportolsz rendszeresen, akkor is bírni fogod. Sőt! Felhívom a figyelmedet, hogy akár függőséget is okozhat. Soha rosszabb addikciót !

Amennyiben saját felszereléssel érkezel a túra díja 2.400 Ft,

Felszereléssel:SUP deszka, evező, mentőmellény, leash bérlés és a túra együttesen 6.900 Ft

 

 

Kedves SUPtúrázók ! 

Összegyűjtöttem néhány hasznos infot ami egy-egy túránál felmerülhet kérdésként. 

Mit hozzatok magatokkal:

– törölköző

– száraz ruha/váltóruha 

– amennyiben szükséges vízisport cipő vagy egy barmilyen sportcipő, ha az idő hűvösebb lenne, egyébként mezítláb vagyunk a deszkán

– naptej, napvédelem, érzékeny bőrűek UV szűrős ruházat, kalap, sapka, napszemüveg(ha lehet nyakbaakasztható vagy surfzsinórral)

– folyadék 

– keksz,csoki, müzliszelet, energiaszelet, gyümölcs, stb. 

Javasolt öltözet: könnyű, sportos, réteges, (nyárias idő esetén ne felejtsétek el a fürdőruhát sem!) felkészülve az időjárás változásokra, szél, erős nap, hűvös szél, stb. 

Ha hűvösebb az idő vagy tudod magadról, hogy fázós vagy akkor öltözz rétegesen de egy hosszú ujjú technikai felső és a mentőmellény elég szokott lenni. Ha van neoprén ruhád azt felveheted, de ha csak nem túl hűvös az idő nem javaslom mert nagyon izzasztó tud lenni. 

Amit mi adunk:

 • magas minőségű SUP deszka és evező
 • mentőmellény
 • leash (surfpóráz)
 • hasznos tippek a túrázás alatt
 • oktatás, ha első alkalommal jönnél
 • túravezetés
 • alkalmanként frissítő
 • életed SUPos fotója

Mentőmellény az általam bérelt deszkákhoz jár, ha a túrán saját deszkával veszel részt és még nincs mentőmellényed, természetesen biztosítok számodra is, de kérlek jelezd előre. 

Szigetközi SUP túra

Alig várom már, hogy újra eljöjjön az idő egy igazi  vadregényes kalandhoz a Szigetközben.
Ezúttal rajtad áll, hogy kétnapos, ott alvós Szigetköz SUP túrára vagy 1-1 napra csatlakozol hozzánk. Bármelyiket is választod fantasztikus élményben lesz részed!
Már több alkalommal teszteltük ezt a tájegységet és minden túlzás nélkül állítom, hogy nem lehet betelni a látvánnyal, a természet esszenciája ami vár ott ránk. Tele negatív töltésű ionokkal, friss levegővel, madárcsicsergéssel, amitől boldognak és felszabadultnak érezhetjük magunkat.Görgess le a galériához további fotókért !
Együtt vágunk neki egy olyan ámulatba ejtően vadregényes vidéknek amit még álmodban sem gondoltál. Nem mondom, hogy csak csorogni fogunk, kell az erőnlét de a jóért érdemes megdolgozni.
“Felülünk” a folyóra Dunakilitinél. Evezünk sodrással szemben (nem is keveset), megküzdünk az örvényekkel, meglovagoljuk a zúgókat,felcipeljük a deszkát az átemelésen, szűk járatokon és eldugott ágakon evezünk és közben nevetve élvezzük a természet háborítatlan játszóterét.
2 napos, hétvégi túrára gondoltunk, de természetesen egy napos részvétel is lehetséges.
Mindkét nap kb. 11km-t, 4órát evezünk, könnyű evezéssel és kisebb frissítő szünetekkel, a túrát emiatt inkább csak haladóknak ajánlunk!
(haladó nem egyenlő a profival ! ha már próbáltad az állva evezést ésúgy érzed bírni fogod, szeretettel várunk)
A jó úszástudás viszont alapfeltétel.
A túra után a kiszállási ponton lévő étteremben pótoljuk a leevezett kalóriákat és koccintunk az élményeinkre!
( A részvételi díj nem tartalmazza az étkezés költségét)
Az 1napos túra észvételi díja:
Saját deszkával: 4.500ft/fő
Deszkabérlés esetén: 13.500ft /fő (az ár a deszkabérlést és a részvételt is tartalmazza)
A 2 napos túra részvételi díja:
Saját deszkával:8.000ft/fő
Deszkabérlés esetén: 25.000ft/fő (az ár a deszkabérlést és a részvételt is tartalmazza)
Ha valaki a 2 napos túrára nevez be, remek szállásokat foglalhat magának a közeli kempingekben
Start: 11órakor Dunakilitirőlhttps://cooltix.hu/event/VadregenyesSzigetkozSupTura-606ebf559ed2da54270afe83
-mindkettő napon, szombat és vasárnap is innen indulunk, ugyanabban az időben.
Alkalmatlan időjárás esetén a túra elmarad,a befizetett összeget egy következő túrán beválthatjátok vagy visszafizetjük.
Jelentkezz mielőbb, nehogy lemaradj a tavasz egyik legkalandosabb vizitúrájáról:
hello@suptravel.hu
A programon csak a 18.életévét betöltött személyek vehetnek részt és mindenki csak saját felelősségére.
Várunk szeretettel!
BalatonSUP és a SUPZone Csapata

Holt-Körös SUP- és cooltúra

Holt-Körös SUP és CoolTúra

 

2021.május 6-9.

A hosszú tél után 2021 tavaszán visszatérünk Szarvasra, hogy bejárjuk a Holt-Körös vadregényes zúgait, az üde és friss lombot bontott fák alatt.

Pihenjünk egyet a csendes vízparti házunkban és feltöltődjünk a természet erejével valamint Czantleiter Emese jógaoktatónkkal, aki nem mellesleg végzett védikus papnő.

Néhány érdekes info Szarvasról:

 • Szarvason található a történelmi Magyarország közepe, melyet a vízről könnyedén megközelíthetünk
 • Hazánk 5. legnagyobb állóvize, Európa egyik leghosszabb holtága közel 30 km, ez a Szarvas-Békésszentandrási Holt Körös
 • A vízben megtalálható mocsárciprusok fotójával bizonyára találkoztál már, most élőben is megnézzük, úgy ahogy senki más, beevezünk a vízi erdőbe és közelről szemlélhetjük ezt a különleges fenyőfélét valamint gróf Bolza Pál kastélyát akinek a szarvasi arborétumot és a mocsárciprusok telepítését köszönhetjük.
 • A Kákafoki holtágon a Magyarországon egyedülálló Anna ligeti vízi tanösvényen is végigmegyünk sup deszkán
 • Szarvason nem csak fantasztikus arborétum, hanem a közvetlen szomszédságában a Mini Magyarország park is megtalálható
 • A holtágat a szivornyától a duzzasztóig lehet vízen bejárni, Mangol zúg, Nyúl zúg, Szappanos zúg, Motyó zúg, ha érdekel elmesélem honnan kapták neveket .
 • A Holt-Körös partján, mesés környezetben található hazánk egyetlen állandó vízi színpada, ami színvonalas koncerteknek és előadásoknak ad otthont közel 10 éve
 • Szarvas mellett, Békésszentandráson található a híres Szent András sörfőzde .Többször is teszteltük a magas gyümölcstartalmú áfonyából, málnából és meggyből készült sörkülönlegességeiket

A fenti infók is elegendőek lennének a tartalmas 4 nap eltöltésére az Alföldön, de még hozzáteszem, hogy a szállásunk egy vízparti házban lesz, jacuzzival és szaunával kizárólag a túra résztvevőinek fenntartva. Igény szerint reggel indíthatunk vízparti jógával, majd az egészséges Hester’s life granolákkal, zabpehellyel és Bridge Bio magtejekkel, gyümölcsökkel töltjük fel az energiakészletünket az egész napos kirándulásra. Vízről közelítjük meg Szarvas látnivalóit és az ebédünket is egy általunk szimpatikusnak vélt helyen fogyasztjuk el. A fakultatív programokról ott helyben döntünk, egy általunk kiválasztott este bbq vagy bográcsozás a kertben.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, jelentkezz minél előbb, mert a létszámot 8 főben maximalizáltuk.
A házról:  14+4 fős különálló, jól felszerelt, modern, igényes berendezésű ház a Holt-Körös partján
A kertben medence, szauna, jacuzzi, pihenő bútorok, saját stég, BBQ és bográcsozó hely is van.
A ház: 2 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas  és 1 db 3 ágyas szoba van az emeleten és a földszinten, a magasföldszinten tágas nappali, konyha, étkező egy légtérben.

A szállás ára: 30.000 Ft/fő

A túra díjazása: 39.000 Ft/fő saját deszkával és 45.000 Ft SUP deszka, evező, leash és mentőmellény bérléssel.

Utazás: egyénileg saját autóval vagy tömegközlekedéssel Bp-ről 2 óra vagy a BalatonSUP busszal

Jelentkezés: hello@suptravel.hu  Telefon: 06 70 679 4648 Kráz Edina nemzetközi vizsgával rendelkező SUP oktató

A foglalásodat abban az esetben véglegesítjük, ha a túra díjának 50%- t átutalod vagy SZÉP kártyával befizeted. A túra fennmaradó összegét és a szállás díját utazás előtt legkésőbb 1 hónappal kérlek rendezd.

Lemondás: amennyiben a járványügyi helyzet az utazást nem teszi lehetővé, a részvételi díjad 100%-át visszakapod!

Egyéb esetben:
Utazás előtt 60 nappal 100%, 59-30 nap: 50%, 30-14 nap 25%, 14 napon belüli lemondásnál elveszíted a befizetett előleget.

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat