SUPkalandok a Rábcán

Gondoltad volna, hogy egy rövid autóútra laksz a vadontól? Na jó, nem a hagyományos értelemben vett vadonról van most szó, de egy igazán vadregényes, érintetlen folyómederről, ahova akár hétköznapi munka után is érdemes 1-2 órára kimenni egy testet-lelket felfrissítő supozásra.

A Rábca ezen szakasza egyáltalán nem gyors folyású, ezért teljesen biztonságos az árral szemben evezni. Buja, zöld természet, madárcsicsergés, virágzó vizitökök között kényelmes evezéssel is 5-6km távot teszünk meg kb. 2 óra alatt. Akár kezdő SUPosoknak is ajánlom ezt a túrát. Az úszástudás mindig alapfeltétel.

Szerencsés esetben nem csak a madárvilágot – gémet, vadkacsát és hattyút figyelhetünk meg testközelből de akár hódokkal vagy nutriával is találkozhatunk.

Olyan helyekre juthatunk el SUPon, amit csak a vízről tudunk megközelíteni, emiatt miatt akár minden túra egyedi és megismételhetetlen tájjal kápráztat el minket.

Ez egy igazi 2 órás mentális terápia és kiváló alacsony intenzitású edzés is, ami remek kiegészítője lehet, a magas intenzitású edzéseid után, között, viszont, ha nem sportolsz rendszeresen, akkor is bírni fogod. Sőt! Felhívom a figyelmedet, hogy akár függőséget is okozhat. Soha rosszabb addikciót !

Amennyiben saját felszereléssel érkezel a túra díja 2.400 Ft,

Felszereléssel:SUP deszka, evező, mentőmellény, leash bérlés és a túra együttesen 6.900 Ft

 

 

Kedves SUPtúrázók ! 

Összegyűjtöttem néhány hasznos infot ami egy-egy túránál felmerülhet kérdésként. 

Mit hozzatok magatokkal:

– törölköző

– száraz ruha/váltóruha 

– amennyiben szükséges vízisport cipő vagy egy barmilyen sportcipő, ha az idő hűvösebb lenne, egyébként mezítláb vagyunk a deszkán

– naptej, napvédelem, érzékeny bőrűek UV szűrős ruházat, kalap, sapka, napszemüveg(ha lehet nyakbaakasztható vagy surfzsinórral)

– folyadék 

– keksz,csoki, müzliszelet, energiaszelet, gyümölcs, stb. 

Javasolt öltözet: könnyű, sportos, réteges, (nyárias idő esetén ne felejtsétek el a fürdőruhát sem!) felkészülve az időjárás változásokra, szél, erős nap, hűvös szél, stb. 

Ha hűvösebb az idő vagy tudod magadról, hogy fázós vagy akkor öltözz rétegesen de egy hosszú ujjú technikai felső és a mentőmellény elég szokott lenni. Ha van neoprén ruhád azt felveheted, de ha csak nem túl hűvös az idő nem javaslom mert nagyon izzasztó tud lenni. 

Amit mi adunk:

  • magas minőségű SUP deszka és evező
  • mentőmellény
  • leash (surfpóráz)
  • hasznos tippek a túrázás alatt
  • oktatás, ha első alkalommal jönnél
  • túravezetés
  • alkalmanként frissítő
  • életed SUPos fotója

Mentőmellény az általam bérelt deszkákhoz jár, ha a túrán saját deszkával veszel részt és még nincs mentőmellényed, természetesen biztosítok számodra is, de kérlek jelezd előre. 

Érdekes? Kapcsolódjunk!

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat