Mit vigyek magammal egy SUP túrára?

2021-07-27 09:58:47

Az öltözködéstől a felszerelésig mindenre gondoltunk amikor ezt a listát összeállítottuk.

Sok száz túrát lebonyolítottam már és minden alkalommal felmerül a címben leírt kérdés, nem is tudom miért vártam eddig ezzel a blogbejegyzéssel.

Van már egy listám van amit megosztok a jelentkezőkkel, de arra gondoltam, hogy hasznos lehet bárkinek, aki most kezdett el önállóan supozni vagy csak készül kipróbálni a supozást.

Ebben a bejegyzésben próbálom az évek alatt összegyűjtött tapasztalatokat összegezni és remélem hasznos információkat találtok, hogy mi is a fontos, mert nyilván nem mehetünk nagy bőrönddel a deszkára és nem is kellene, ott a vízen szóljon minden a kikapcsolódásról és ne bosszankodjunk, hogy mi maradt otthon, mire kellett volna még gondolni.

Tehát itt van a lista, hogy a vízen töltött időnk a lehető legjobban teljen

A túrák is lehetnek egy-két órásak vagy egész naposak, tavasszal, ősszel, télen és nyáron is más-más kiegészítőkre van szükségünk.

Kezdem a legnépszerűbb időszakkal, a nyárral. Ilyenkor száll vízre a legtöbb ember, sokszor nagyon felkészületlenül pedig ez is egy sport és gondoskodunk kell a biztonság folyadékpótlásról, energiapótlásról és a napvédelemről.

Mit hozzatok magatokkal a sup túrákra ?

– törölköző

– száraz ruha/váltóruha + egy könnyű törülköző legyen mindenkinél a zsákban

– amennyiben szükséges vízisport cipő vagy egy bármilyen sportcipő, ha az idő hűvösebb lenne, egyébként mezítláb vagyunk a deszkán.

– naptej, napvédelem, érzékeny bőrűek UV szűrős ruházat, kalap, sapka, napszemüveg(ha lehet nyakbaakasztható vagy surfzsinórral)

– folyadék !!!!

– keksz,csoki, müzliszelet, energiaszelet, gyümölcs, stb. 

– vízhatlan telefontok, ha szeretnél telefont vinni, az általam vezetett túrákon fotókat és videókat is készítek, amit feltöltünk egy közös albumba

– vízhatlan zsák (túrákon korlátozott számban tudok kölcsönadni és vásárolni is tudsz Jobe vízhatlan zsákokat 2 méretben 10l és 20l kivitelben)

Javasolt öltözet: könnyű, sportos, fürdőruha, esetleg technikai ruhák, gyorsan száradó és lehetőleg fényvédelemmel UVP50 anyagból készült lycra ruházattal valamint felkészülve az időjárás változásokra lehetőség szerint csereöltözékkel ez inkább egész napos túrára vagy több napos túrára értendő, 1-2 órás túráknál a polo, sapka, fürdőruha vagy fényérzékenyeknél technikai felső, alsó szükséges. 

Ha hűvösebb az idő vagy tudod magadról, hogy fázós vagy akkor öltözz rétegesen de egy hosszú ujjú technikai felső és a mellény elég szokott lenni tavasszal. +Mentőmellény a vízen.  Ha van neoprén ruhád azt felveheted, de ha nem túl hideg az idő nem javaslom mert nagyon izzasztó tud lenni. 

Mentőmellény az általam bérelt deszkákhoz jár, ha a túrán saját deszkával veszel részt és mellényed nincs, természetesen biztosítok számodra is, de kérlek jelezd előre. 

Leash vagy szörfpóráz minden általam bérelt deszkán van és használni is kell, én úgy tanultam és vallom is, hogy az az életmentő kötelünk. Minden esetben érdemes használni.

Amennyiben egy általam hirdetett túrára jelentkezel, még kérlek olvasd át és töltsd ki az alábbi űrlapot :

https://suptravel.hu/felelosegvallalasi-nyilatkozat/

Tavasszal, ősszel és télen csak abban az esetben túrázz, ha már megfelelő tapasztalattal rendelkezel és nagyon jól tudsz úszni.

A felszerelés az öltözékben változik, itt már lehet neoprén ruhát használni, meleg italt vinni termoszban, neoprén kesztyű is hasznos lehet de a ruházat és a táskánk tartalma mellett nagyon fontos az eszközeid megfelelő átvizsgálása is. Csak kifogástalan sup deszkával és evezővel menj ki a vízre.

Ellenőrizd, hogy a sup deszka sértetlen, az evező fix, a leash a deszkára van rögzítve, a mellényed megfelelő méretű.

Ha Go Pro vagy hasonló akció kamerával is szeretnéd megörökíteni a pillanatot, akkor gondoskodj róla, hogy megfelelően legyen rögzíve a deszkádhoz, eveződhöz vagy akár a fejpántodhoz.

 

Egyedül ne indulj el ! Ha mégis megteszed mindig tájékoztass valakit az aktuális helyzetedről, erre van már jó néhány alkalmazás amivel ezt megteheted, de a legjobb, ha nem egyedül indulsz el.

Legyen rengeteg csudiszép kalandotok és élményetek a vízen !

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat