Közeleg a nyár – programok, utazások

2021-05-13 11:59:25

Sorozatot indítok, melyben túra tippeket és leírásokat adok, azoknak akik szeretik aktívan tölteni a szabadságukat is.

Imádok utazni ezzel nem vagyok egyedül és gondolom azzal sem, hogy már több, mint egy éve, nem is jártam külföldön.

Gyönyörű helyek vannak itthon is, kis ékszerdobozok akár a közvetlen környezetünkben is és erről is fogok írni egy következő alkalommal, de most az egyik kedvenc országom Szlovénia bemutatása következik.

Szlovéniában tizenpár évvel ezelőtt jártam először, nem gondoltam volna, hogy a korábban Jugoszláviához tartozó ország ennyire sokszínű és változatos. Amennyire parányi ország, annyira van belesűrítve minden ami szép és izgalmas. Egy valódi szépségkoncentrátum. Tengerpart, hegyek, patakok, folyók, tavak, vízesések, rengeteg zöld. Nem véletlenül forgatták itt a Narnia krónikáját sem. Bámulatos és szemkápráztató tájakat találunk itt lépten-nyomon. Nekem Szlovénia olyan, mintha az osztrák tüchtigness (nincs ilyen szó) rendezettség az olasz lazasággal párosulna. Ez a legideálisabb kombináció. A rétek olyanok, mintha a fűszálak egyesével lennének beállítva, a hegyi tavakat körülölelő természet olyan, mint egy festmény, a legapróbb részletig tökéletes. Mindig ott egy híd, egy templom, egy kunyhó, egy hegyoldal vagy egy vízesés ahol kell, ja és persze abban a színben, amiben a leginkább belepasszol a környezetbe. Egyszerűen tökéletes !

Már alig várom, hogy újra menjünk, szerencsére már nem kell sokat várni, mert május végén a csodálatos Bohinj tó partján töltünk el 4 napot. Annyi lehetőség van az aktív szabadidő eltöltésére, hogy talán még 1 hónap is kevés lenne, hogy mindent kipróbáljunk. Mindenesetre megpróbáljuk a szabadságunkat úgy eltölteni, hogy kiélvezzük minden percét. SUPozunk a tavon, hegyre mászunk, a közel Vogel sípályára is felvonózunk, hogy ott majd egy jót piknikezzünk a hegytetőn, aztán ellátogatunk Slavica vízeséshez is. Szállásunk egy ifjúsági szálló lesz, ami nem véletlen, szerettük volna feleleveníteni az egykori tábori hangulatot. Még az is lehet, hogy számháborúzunk az erdőben vagy tábortüzet rakunk.

Megkóstoljuk a helyi konyha remekeit, beülünk egy gostlinába, Kremasitát eszünk Bledben és még tervben van egy szépséges séta a Vintgár szurdokban is.

Közben SUPon, kétlábon, két keréken esetleg négy keréken közlekedve szívjuk magunkba az élményeket és töltjük vissza magunkat az Életet.

Tervezzük, hogy még visszatérünk idén, ha érdekel a tábor küldj egy mailt és felveszünk a következő szlovén retro tábor listára, hogy még mielőtt az esemény publikus lesz, jelentkezhess és biztosítsd a helyed.

Aki még további kalandokra vágyna lehetőség van raftingolni, Canyonig vagy siklóernyőzés programokra jelentkezni, ahogy már írtam, a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan, itt az idő a szűk keresztmetszet.

A kevesebb több jegyében, nem is próbálunk meg mindent belesűríteni ebbe a 4 napba, de maximálisan kihasználjuk, hogy végre utazhatunk, társaságban vagyunk, friss a levegőn és pazar környezetben.

Mivel Szlovéniába már a védettségi igazolással lehet utazni és megtalálható minden IS az országban, biztosan sokan döntötök idén úgy, hogy elutaztok.

A júniusi táborunkban még van néhány szabad hely, ez ellentétben a május végi retro táborral inkább luxy tábor lesz, retro annyi lesz benne, hogy megpróbálunk a digitális kütyü nélkül boldogulni. A tóra néző, minden igényt kielégítő szállásunk sétatávolságra van az ikonikus tótól. SUP túrázunk az ikonikus Boldogasszony kápolnához, talán ez az első kép ami beugrik Szlovéniáról. Kevesen tehetik meg, hogy SUPpal menjenek oda, legnépszerűbb a pletna – a speciális helyi csónak. Aztán vízről szállunk ki, hogy megkóstoljuk az eredeti krémest, a Kremasitát, lehet, hogy nem tudtad, de itt készítették el először ezt a magyarnak hitt süteményt. Bledben és környékén is rengeteg program és látnivaló van. Ebben táborban a különlegesség a telefonok mellőzése lesz, helyette saját beépített, gyári retina scannerünket használjuk és egy hagyományos fényképezőgéppel örökítjük meg a pillanatokat, hogy megoszthassuk emlékeinket barátainkkal is.

Remélem már kellően ráhangolódtatok az utazásra, ne feledjétek, ha SUPos túra, utazás vagy csapatépítés, akkor SUPTravel és a BalatonSUP mindig remek ötletekkel és túrákkal vár kora tavasztól késő őszig és még tovább 😉

 

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat