• 2024.03.24.
  • 8

Marrokó – felfedezés Marrakeshtől Fezig, az Atlaszon és a Szaharán keresztül

Már csak 2 helyünk maradt! (2024.01.23.)
Szereted a kalandutazást de a színvonalas, minőségi szállásokat és utazást részesíted előnyben és nem bírod a nagy csoportos társasutazásokat? Akkor itt a helyed!
Március végén visszahúz a szívünk Marokkóba, jelentkezz te is induló túránkra.
Kis csoport, színvonalas szállások, igényes programok mégis minden kalandot belecsempésztünk. Már csak 3 helyünk van.
Kalandok bársonykaftánba burkolva, ha igy jobban hangzik.
Marrakesh, Merzouga, Todra-szoros és Fez csodálatos lehetőséget kínál Marokkó változatos tájainak, gazdag kultúrájának és varázslatos történelmének megtapasztalására.
0. Nap Bécs- Milánó Bergamo, vonattal Leccoba látogatunk majd kompra szállunk és meg sem állunk Bellagio városáig, élvezzük a dolce vitát mielőtt a késő délutáni járattal továbbindulunk Marrakeshbe. Szállás riadban, reggelivel.
1. nap: Marrakesh
Reggeli után Marrakesh nyüzsgő városának felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk a történelmi Jemaa el-Fnaa teret, barangolunk a nyüzsgő piacokon, és megcsodáljuk Medina építészeti csodáit, köztük a Koutoubia mecsetet és a Bahia palotát. Délután még az Yves Saint -Laurent múzeumba is ellátogattunk este pedig egy menő rooftop bárban nézzük végig a naplementét.
2. nap: Marrakesh – Merzouga
Marrakeshből indulunk, a Szahara sivatag felé. Útközben az Atlasz-hegység lenyűgöző tájain haladunk át, megállva festői kilátóknál és hagyományos berber falvakban.
– Útunkat folytatva elérjük Merzouga sivatagi városát, ahol tevéken közelítjük meg az éjszakai szálláshelyünket a naplementében. A dűnéken tevegelve szemtanúi leszünk a lélegzetelállító szaharai naplementének.
– egy éjszakát egy hagyományos sivatagi táborban töltünk, tábortűzzel, zenével a csillagok alatt. Tradicionális vacsora.
3. nap: Merzouga a Todra-szurdokba
Nagyon korai ébresztő lesz mivel sivatagi napfelkelte megérdemli ezt az áldozatot. Jeeppel, quaddal vagy teveháton indulunk el a táborból, hogy egy dűne tetejéről csodáljuk meg az égi műsort.
Merzougától elköszönünk és irányt veszünk északnyugat felé, a drámai Todra-szurdok a következő úticéljának. Útközben változatos sivatagi tájakon haladunk át, és hagyományos berber településeken.
– A Todra-szurdokhoz érve kényelmes sétát teszünk a magasba tornyosuló kanyonfalakon, megcsodáljuk a természet szépségét, és esetleg a helyi nomád családokkal és összefuthatunk.
Éjszaka hotelban reggelivel
4. nap: Todra-szurdok Fezbe
A Todra-szurdokot elhagyva folytatjuk utazásunkat észak felé Fez birodalmi városa felé. Útközben megállunk Ifrane elbűvölő városában, amelyet jellegzetes építészete és alpesi hangulata miatt gyakran „Kis Svájcnak” is neveznek.
– Fezbe érkezéskor felfedezzük az UNESCO által védett régi Medinát, labirintusszerű utcáival, ősi mecseteivel és nyüzsgő piacaival. Meglátogatjuk a bőrgyárakat, a madraszákat és a történelmi nevezetességeket, amelyek Fezt Marokkó egyik leglenyűgözőbb városává teszik.
Szállás riadban reggelivel
5.nap: Fez
Fez felfedezésével, folytatjuk ami előző nap kimaradt és/vagy a királyi palota, a zsidó negyed és a híres Chouara bőrgyár
7.nap
– indulás a kora reggeli órákban, Fezből Milanoba érkezünk vissza, ahol egész napos városnézés vár ránk a Húsvéti forgatagban. Milanoból Bécsbe érkezünk az éjszakai órákban.  Locsolkodásra hazaérünk 😉
Ez az útvonal a kulturális elmélyülés, a természeti szépség és a történelmi felfedezés kiegyensúlyozott keverékét kínálja, lehetővé téve, hogy mindössze 5 nap alatt megtapasztalhasd Marokkó legjobbjait. Ne feledd, hogy ez egy javasolt útvonal, és személyre szabható az egyéni igények figyelembevételével.

Linkek

  • Részletes program link

Galéria

Érdekes? Kapcsolódjunk!

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat