• 2024.04.10.
  • 9

Jordánia

Jordánia – az 1001 éjszaka nyomában
Szereted a kalandutazást de a színvonalas, minőségi szállásokat és utazást részesíted előnyben és nem bírod a nagy csoportos társasutazásokat? Akkor itt a helyed!
Február végén induló túránkra még jelentkezhetsz!
Kis csoport, színvonalas szállások, igényes programok mégis minden kalandot belecsempésztünk.
Kalandok bársonykaftánba burkolva, ha igy jobban hangzik.
A programon az előző túrák tapasztalatai miatt kicsit változtattunk, több időt töltünk Petrában és Wadi Rumban, a varázslatos sivatagban, így igazán megtapasztalhatjuk, beleélhetjük magunkat az 1001 éjszaka meséibe.
Little Petra és Petra gyalogtúra, időutazás a karavánok idejében és holdbéli tájakon a varázslatos Wadi Rum sivatagban megduplázzuk a tartózkodásunkat. 2 éjszakát töltünk el a földi Marson.
Köszönjük az érdeklődésed !
Készen állsz egy újabb kalandra ?
Itt valóban az 1001 éjszaka meséibe csöppenünk és minden nap egy újabb „díszlet” varázslatos tájait fedezhetjük fel.
  • Petra csodái nappal és éjszaka, több ezer mécsessel kivilágított Petra kirándulás
  • Wadi Rum sivatagi jeep safari és tevegelés
  • Aqaba, vörös-tengeri supozás
Már többször jártunk ebben az időszakban Jordániábanés mondhatom a fantasztikusra sikerültek a jordániai álomnyaralásaink, ahol világ 7 új csodájának helyszínét is meglátogatjuk.
Igazi kalandok, a valódi Petra és ami a turisták 99%-a nem lát, Wadi Rumban is alaposan bejárjuk ezt a marsbeli tájat, kaland üzemmódba kapcsolunk és próbáljuk ennek néhány napnak az élményeit örökre a szívünkbe és emlékezetünkbe vésni.
Befogadjuk ennek a páratlan országnak a  látványt,  élvezzük a sivatagi vendégszeretetet, majd Aqabában a Vörös-tenger partján még a láblógatásra is lesz időnk.
 UNESCO világörökség helyszínei közül pedig többet is felkeresünk:
Ezúttal Jordániát a szó legszorosabb értelmében bejárjuk 1 hét alatt,  Petra, a sziklákba vájt város mesebeli világát ismerjük meg, majd a Wadi Rum sivatagban töltünk 2 éjszakát is egy  beduin sátorban, a a túránk végén pedig a Vörös-tengeren supolunk és ki tudja mennyi élmény vár még ránk ezen a mesebeli helyen.

Ez egy igazi „egyszer az életben át kell élni élmény” lesz !Programtervezet:

1. nap: Érkezés Aqabába és transzfer Wadi Rumba

Helyezd magad kényelembe a sivatagi táborban, és készülj fel egy felejthetetlen élményre. Este különleges beduin vacsora, tábortűz a telihold fénye alatt.

2. nap: Wadi Rum Jeep Safari, Camel Ride és Beduin Experience

Vágjunk bele egy izgalmas dzsip szafariba Wadi Rum lenyűgöző sivatagán keresztül, és fedezzük fel magasba nyúló homokdűnéit, kanyonjait és egyedi sziklaképződményeit. Élvezzük a tevegelést az arany homokon, és kóstoljunk bele a hagyományos beduin életmódba. Még egy éjszakát a varázslatos sivatagi táborban töltünk. 

3. nap: Transzfer a Dana Természetvédelmi Területre, vezetett túra

Reggeli után transzfer a Dana Természetvédelmi Területre, egy gyönyörű és változatos védett területre. Egy vezetett túrára indulunk a rezervátumon keresztül, ahol felfedezzük festői ösvényeit, kanyonjait és vadvilágát. Egy éjszakát töltünk egy kényelmes szálláson a rezervátumon belül.

4. nap: transzfer Petrába és Petra felfedezése

Utazás Petra ősi városába, amely az UNESCO Világörökség része. Felfedezzük Petra csodálatos sziklába vájt városát beleértve az ikonikus kincstárat, kolostort és királyi sírokat. Elmerülünk a gazdag történelemben, és gyönyörködünk ebben az építészeti csodában. Az éjszakát egy Petra melletti szállodában töltjük. 

5. nap: Látogatás Kis Petrában

Folytatjuk Petra felfedezését. Felfedezzük a rejtett kincseket és a hely kevésbé ismert területeit. Gyalogtúrán járjuk be Kis Petrát, egy kisebb régészeti lelőhelyet, amely egyedülálló bájjal és ősi romokkal rendelkezik. Visszatérés a Petra melletti szállodába még egy éjszakára.

6. nap: 

Irány Akaba tengerparti városa, amely a Vörös-tenger partján található. Két éjszakát töltünk Aqabában, ahol felfedezhetjük a Vörös tenger gazdag élővilágát sznorkelezés vagy búvárkodás alatt supolhatunk vagy egyszerűen csak pihenhetünk a gyönyörű strandokon. Fedezzük fel a nyüzsgő piacokat, és megkóstoljuk az ízletes arab ételeket.

7. nap: Szabad nap Akabában

Szánjunk egy napot a kikapcsolódásra, és élvezzük Aqaba szépségét a saját tempónkban, lejet sokáig aludni, kirándulni, vásárolni, hammamba menni, mindenkinek a saját igénye szerint. A napot tölthetjük a tengerparton heverészve, felfedezhetjük a várost, vagy kipróbálhatunk további vízi sportokat. Kérésre olyan fakultatív tevékenységeket szervezünk, mint az üvegfenekű hajókirándulás vagy az Aqaba Marine Park látogatása.

8. nap: Indulás

Egy felejthetetlen jordániai kaland után itt az ideje, hogy búcsút vegyünk. Remélem mindenki rengeteg életreszóló élményt visz haza az aktív jordániai kalandtúránkról. 

Felhívjuk figyelmedet, hogy az útvonal az időjárási körülmények és egyéb előre nem látható körülmények függvényében változhat a résztvevők biztonságána

Részletes programleírásért vagy további infókért kérlek írj e-mailt a hello@suptravel.hu-ra
Az utazás kiscsoportos, max. 8 fő !
Részvételi díj: 1.150 eur/fő
Mely tartalmazza a szállásokat, országon belüli utazást, túravezetést, programszervezést, 7 reggelit és 2 vacsorát
További információért lépj kapcsolatba velünk.

Linkek

  • Részletes program link

Galéria

Érdekes? Kapcsolódjunk!

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat