Szigetközi mesevilág

2021-05-17 05:54:25

Magyarország látnivalói között ez a tájegység nem annyira felkapott, pedig azt gondolom a világon egyedülálló növény- és állatvilága valamint természeti szépsége van.

A Duna milliónyi mellékága egy valóságos elvarázsolt birodalom, érintetlen mesevilág, ahol még azon sem lepődnénk meg, ha tényleg tündérek repdesnének körülöttünk, mert néha azt érzem, hogy már az sem lenne túlzás.

Minden évszakban lélegzetelállító a táj. Mindig akkor látom a legszebbnek, amikor ott vagyok, most a tavaszi Szigetköz a kedvencem, ősszel pedig az őszi.  A friss zöld levelek a fákon, a nyíló virágok látványa és illata, a tiszta levegő, az igazán kék ég és a vattapamacs felhők fokozzák az élményt. Így most a tavaszi színek és virágok miatt épp ez az időszak a kedvencem.

Szerencsére közel lakom a Szigetközhöz és talán már olvastátok is, itt valamelyik leírásomban írtam róla, hogy nagyszüleim mindkét ágról a Szigetközben éltek, különböző településeken de a Duna mellett, szóval vérbeli szigetközinek is vallhatnám magam. Még emlékszem, hogy nyaranta mennyit strandoltunk, a kristálytiszta vízben.

Szerencsére néhány évvel ezelőtt visszataláltam és azóta nem telik el úgy egy hét sem, hogy valahol ne merítsem a lapátot a Dunába.

Így történt mostanában, hogy különböző terepeken eveztünk. Doborgazszigettől – Kunszigeten át – Vámosszabadiig, mondhatnám, hogy töviről-hegyire bejártuk a Szigetközt, de ez közel sincs így, 800km-nyi ágrendszert nehéz lenne bejárni, bár micsoda élményben lenne részünk.

A Szigetközi túrákban mindig lehet egy-egy akadály az útunkban, sajnos a hódok is szorgalmasan dolgoznak, a bedőld fák 60-80-át nekik “köszönhetjük ” amit vagy el tudunk mozgatni vagy kiszállás és megkerülés a taktika. Ez a feladat kiválóan fejleszti a problémamegoldó kézségünket 😉 Ez szerves része a túrának, ha a természetben vagyunk, akkor találkozunk gyakran ilyen akadályokkal szerencsére nem egy aszfaltozott úton, vagy jelen esetben egy kitisztított betonteknőben kell eveznünk, hanem a vadonban. A szűk járatok, a gazdag növényzet és a milliónyi énekesmadár egy olyan eufórikus érzést kelt bennünk, ami összehasonlíthatatlan. Olyan, mintha az ősboldogságot élnénk át, elégedettség és boldogság érzése, ami számomra biztos ezerszer többet ad. Kb. úgy tudom elképzelni mikor a Joy és Glamour napok egyszerre vannak és összevonhatod a kedvezményeket. Lehet veszélyesebb, mert engem azóta nem villanyoznak fel a shopping napok, hogy felfedeztem jobb is van. A természetben lenni.

Ha szeretnétek megnézni ezt a páratlan természeti csodát, kövessétek fb oldalunk eseményeit vagy keressetek meg, mert privát túrákat, különleges szülenapokat, baráti kikapcsolódást is szervezünk a 2 órástól az egész napos programig.

A legjobb, ha legalább 3-4 órátok van így már bográcsozással, piknikkel is felturbózhatjuk a kirándulást. Érdeklődj: hello@suptravel.hu

Fotókat teszek fel, túraleírásokat is tervezek feltölteni a Természetjáró applikációba, így akár önállóan is bejárható lesz egy-egy szakasz. Egy balatoni túra már felkerült.

Most kezdődik a szezon, kár lenne kihagyni egy ilyen élményt !

 

Minden jog fenntartva - Adatkezelési nyilatkozat